Перемога Макрона спричина рекордний ріст курсу євро

Перемога Макрона спричина рекордний ріст курсу євро
Валюта

Курс євро сягнув максимальної за останні сім місяців позначки

На фоні повідомлень про перемогу Еммануеля Макрона на президентських виборах у Франції курс євро різко зріс і досягнув максимальної за останні сім місяців позначки в 1,1023 дол.

Про це повідомляє Reuters.

Так, на торгах в Азії євро виріс приблизно на 0,2 процентних пункту і досяг позначки в 1,1023, що є найвищим показником з 9 листопада.

Євро також піднявся на цілих пів відсотка по відношенню до єни і досяг річного максимуму в 124,58 єн.

Нагадаємо, після перемоги Макрона в першому турі виборів євро додав 1,2% до долара, до 1,0859 дол., після підйому до 1,0940 дол. - максимуму з початку листопада. При цьому він зміцнився і до інших валют: більше 2% до єни, 1,1% - до фунта стерлінгів, 0,5% - до рубля.

«Главком» повідомляв, що лідер руху «Вперед» Еммануель Макрон переміг у другому турі президентських виборів у Франції, набравши 66,06% голосів. Марін Ле Пен отримала 33,94% підтримки.

Представниця «Національного фронту» Ле Пен визнала поразку на виборах.

Відразу після оголошення попередніх результатів, лідер руху «Вперед» Еммануель Макрон заявив, що з його обранням на найвищу посаду в республіці «відкривається нова сторінка історії».

Президент України Петро Порошенко вже привітав Макрона з перемогою та висловив сподівання на співпрацю з Францією та активізацію «нормандського формату».

Перший тур президентських виборів у Франції відбувся 23 квітня, за його підсумками найкращим із 24,01% голосів став Еммануель Макрон, Ле Пен фінішувала слідом - 21,3%.

Читайте також: «Про що говорив Макрон у першому зверненні до французів: повний текст промови»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: