Перемовини «нормандської четвірки»: в Олланда не згадали ініціативу України про поліцейську місію

Перемовини «нормандської четвірки»: в Олланда не згадали ініціативу України про поліцейську місію

Єлисейський палац поширив заяву про зміст перемовин

Канцелярія президента Французької Республіки – Єлисейський палац - поширила заяву про зміст телефонних перемовин лідерів країн-учасниць «нормандської четвірки», при цьому жодним словом не згадала про поліцейську місію на Донбасі, яку ініціює українська сторона. Про це повідомляє Укрінформ.
«Президент (Франції Франсуа Олланд) і канцлер (Німеччини) Ангела Меркель провели переговори цією ночі з президентом Путіним і президентом Порошенком під час телефонної розмови у форматі «Нормандія», - ідеться в документі.
У Єлисейському палаці наголосили, що «три президенти і канцлер підтвердили свою прихильність мінським домовленостям та свою рішучість зробити все, щоб вони були виконані в повному обсязі якомога швидше».
«Лідери також наголосили на важливості виконання всіх необхідних заходів зі зміцнення режиму припинення вогню на сході України, починаючи з виведення зброї і планування виведення з бойових дій протиборчих сил, зокрема і звільнення полонених», - ідеться в заяві.
Крім того, зазначили в Єлисейському палаці, президенти та канцлер «зосередили свою роботу в частині різних політичних питань, які повинні створити конкретні умови для проведення місцевих виборів на Донбасі, відповідно до законодавства України та відповідно до стандартів ОБСЄ».
При цьому в заяві жодним словом не згадуються ініціативи української сторони щодо запровадження поліцейської місії на сході України.
У МЗС Франції поки не коментують можливі домовленості лідерів «нормандської четвірки», але зазначили, що це питання обговорювалося під час ранкової сьогоднішньої зустрічі між міністрами закордонних справ Франції та України Жан-Марком Еро та Павлом Клімкіним, який прибув до Парижа з робочим візитом із Брюсселя.
Офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль, своєю чергою, зазначив, що переговори двох міністрів стосувалися питань щодо виконання мінських домовленостей, розвитку двосторонніх відносин та відносин між Україною та ЄС.
Нагадаємо, що прес-служба президента України за результатами переговорів лідерів «нормандської четвірки» повідомила про те, що керівники України, Франції, Німеччини та Росії висловили підтримку розгортанню поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі і початку консультацій із цього питання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: