Перейменування Кіровограда: як відрегували місцеві політики й активісти

Перейменування Кіровограда: як відрегували місцеві політики й активісти
kr.depo.ua

Не всім подобається нова назва міста

Думки керівництва та мешканців колишнього міста Кіровоград, а нині – Кропивницького щодо перейменування міста розійшлися. Одним подобається нова назва, іншим більше до душі старе найменування.

Мер Кропивницького, Aндрій Рaйкович не в захваті через перейменування міста, - пише видання «Злaтопіль». «Отaкі от ухвалюються політичні рішення, всякими діячaми. Ми тут із депутатами не підтримaли рішення, a вони тaм вирішили, як зaхотіли», - обурився він.

Місцеві ЗМІ не вдаються до жорсткої критики перейменування, щоправда, і не висловлюють захоплення. Так, видання Novosti.kr.ua у публікації про подію нагадують, що 18 квітня КМІС і Соціологічна група «Рейтинг» оприлюднили результати соціологічного дослідження щодо перейменування Кіровограда.Згідно з даними соціологів, переважна більшість населення Кіровограда – 82% – проти перейменування Кіровограда на Кропивницький.

Досить красномовними є коментарі – зокрема, до публікації на сайті 0522.ua мешканців міста до матеріалу. Одним більше до вподоби стара назва, інші не проти перейменування, але не в захваті від «Кропивницького», третім узагалі більше до смаку «Єлисаветград».

eli

norm

 

ok

Свою думку в коментарі «Главкому» також висловив відомий у місті журналіст Сергій Полулях. «Перша реакція людей – «як вони могли?», «чому нас не запитали?» Люди розчаровані тим, що влада не поцікавилась їхньою думкою. Особисто я вважаю, що влада проігнорувала точку зору громади, яка висловлювала свою думку під час опитувань щодо перейменування, яке планувалося». 

Тим часом журналіст телеканалу «1+1» Іван Гребенюк, який починав свою журналістську кар’єру на Кіровоградському обласному телеканалі «Кіровоград» та на радіо, запустив у соцмережі Facebook флешмоб #якропивниччанин.  Він закликає жителів обласного центру приєднатися до такої онлайн-акції.

Як повідомлялось, Росія дуже емоційно сприйняла перейменування українського міста Кіровоград на Кропивницький.

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала перейменування міста Кіровоград на Кропивницький. «За» проголосували 230 депутатів, "проти" -  5, 6 - утримались і ще 89 депутатів не голосували.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: