Перші наслідки Brexit: європейські акції вже втратили 650 мільярдів євро своєї вартості

Перші наслідки Brexit: європейські акції вже втратили 650 мільярдів євро своєї вартості
incelaw.com

Водночас після заяви Кемерона про намір піти у відставку деякі майданчики частково відновили свої позиції

Низка провідних європейських та світових індексів зазнали падіння на тлі оприлюднення офіційних результатів референдуму у Великобританії. Деякі з них, однак, дещо покращили позиції після заяви Кемерона, пише DW.

Європейські акції втратили близько 650 мільярдів євро своєї вартості на фондових ринках після оприлюднення результатів референдуму у Великобританії. Так, німецький індекс DAX показав падіння на 7,3 відсотка, а французький CAC40 - на 8,9 відсотка. Крім того, європейський індекс EuroSTOXX обвалився на 9,1 відсотка. Падінням відреагували також інші світові майданчики. Японський індекс Nikkei закрився втратою 7,92 відсотка. Південнокорейський KOSPI знизився на 3,1 процента.

Між тим, після заяви британського прем'єр-міністра Девіда Кемерона про його намір піти у відставку до жовтня, деякі майданчики частково відновили свої позиції. Так, британський індекс FTSE100 після падіння на понад вісім відсотків дещо покращив позиції й зараз показує падіння на 5,3 відсотка. Крім того, індекс HangSeng з Гонконгу зменшив падіння до 2,9 процента, а китайський Enterprises- показав падіння лише на 2,9 відсотка - зранку обидва індекси впали водночас на понад 5 відсотків. На торгах перед відкриттям фондових бірж у США акції також втрачали свою вартість.

Крім того, курс фунта стерлінгів зазнав найбільшого падіння за останні понад 30 років - на понад 10 відсотків, тобто до 1,32 долара США за один фунт. Востаннє подібний курс фунта спостерігався у вересні 1985 року, тоді він становив 1,33 долара США за один фунт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: