Петренко придумав, що треба робити з Антикорупційним агентством

Петренко придумав, що треба робити з Антикорупційним агентством
Павло Петренко

Міністр каже, що Рада має прийняти закон, який вже подано до парламенту

Верховна Рада має прийняти законопроект, який розблокує роботу Національного агентства з питань запобігання корупції. Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко в інтерв'ю «Укрінформу».

«Думаю, ця ситуація повинна бути вирішена в парламенті. Гірше, коли державний орган не працює. Треба або показати результати роботи, або іншого варіанту, як переформатування, я не бачу. Думаю, що українські депутати знайдуть правильне рішення. Законопроект є в парламенті, нічого не заважає його проголосувати і запустити нормальний процес роботи НАЗК», - зазначив Петренко.

Він наголосив, що вже подана велика кількість електронних декларацій, які НАЗК зобов'язана перевірити.

«Державні службовці не можуть бути заручниками того, що хтось не виконує свою роботу. Не може бути вічна перевірка декларацій. Єдиний легальний вихід на сьогодні, щоб розблокувати роботу НАЗК, це або прийняття закону, або щоб члени НАЗК почали працювати, а не займатися сварками і перекиданням відповідальності один на одного», - підкреслив міністр юстиції.

Нагадаємо, член Національного агентства з питань запобігання корупції Руслан Рябошапка подав Кабінету міністрів України заяву про відставку. 

Основною причиною конфлікту всередині НАЗК Руслан Рябошапка вважає затягування зі створенням автоматизованої обробки декларацій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: