Під час сутичок у Гамбурзі постраждали 476 поліцейських

Під час сутичок у Гамбурзі постраждали 476 поліцейських

Німецька поліція підбила підсумки операції із забезпечення порядку під час саміту G20

У Гамбурзі (Німеччина) в результаті протестів під час проведення саміту «Великої двадцятки» (G20) внаслідок сутичок демонстрантів та правоохоронців поранення отримали 476 поліцейських. Про це в неділю, 9 липня, повідомив керівник операції із забезпечення порядку у місті Гартмут Дудде, передає DW.

Даних про кількість поранених серед демонстрантів та випадкових перехожих поліція навести не може, оскільки, зі слів Дудде, багато з них не зверталися по допомогу до рятувальників чи лікарів. За даними німецької поліції, під час сутичок були затримані 186 людей, ще 225 осіб було взято під варту.

Більшість затриманих, яким поліція закидає серйозні правопорушення, - німці - 132 людини. Також серед затриманих 8 французів і 7 італійців, решта мають громадянство інших країн, зокрема Росії та Туреччини.

Дудде також повідомив, що серед взятих під варту громадяни Німеччини також становлять більшість - 158 осіб, у цій категорії є також 20 італійців та 17 французів.

Нагадаємо, в Гамбурзі, де проходив саміт G20, тисячі учасників так званого «чорного блоку» радикалів-антиглобалістів у масках вийшли на марш протесту під лозунгом «Ласкаво просимо до пекла».

Акція протесту переросла в сутички з поліцією, під час яких постраждали десятки поліцейських.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: