Під дію закону про люстрацію можуть потрапити 5 тисяч посадовців

Під дію закону про люстрацію можуть потрапити 5 тисяч посадовців
zik.ua

Вже люстровано 920 осіб

Керівник Департаменту з питань люстрації Мін'юсту Тетяна Козаченко стверджує, що під дію закону «Про очищення влади» вже потрапили 920 посадовців. Про це з Конституційного суду повідомляє кореспондент «Главкому».

Крім того, за словами Козаченко, у разі визнання закону конституційним, під його дію підпадуть 5000 осіб.

Як раніше повідомлялося, шестеро суддів нинішнього складу Конституційного Суду України особисто зацікавлені у визнанні неконституційним закону «Про очищення влади».

Нагадаємо, сьогодні Конституційний Суд України проведе закрите засідання з приводу конституційності закону «Про очищення влади».

Також повідомлялось, що Конституційний суд України визнав неконституційним обмеження максимального розміру пенсій суддів у відставці сумою 10740 грн. Таке рішення було оголошене на засіданні КС сьогодні, 10 червня.

22 січня 2016 року пленум Верховного суду вирішив звернутися до КС з проханням визнати невідповідними Конституції положення абз. 1, 2, 4, 6 ч. 5 ст. 141 закону України «Про судоустрій і статус суддів», згідно з якими на період з 1 січня по 31 грудня 2016 року особам, які працюють на посадах і на умовах, передбачених законом про держслужбу і про прокуратуру, щомісячне довічне грошове забезпечення не виплачується.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: