Під НКРЕКП профспілки протестують проти абонплати на газ

Під НКРЕКП профспілки протестують проти абонплати на газ
Акція протесту профспілок

Профспілки вимагають від НКРЕКП зупинити зростання тарифів в Україні

Понад тисяча представників профспілкових організацій та активістів із різних регіонів країни вийшли на акцію «Профспілковий наступ» до приміщення Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, з вимогою не запроваджувати абонплату за газ.

Профспілки вимагають від НКРЕКП не приймати на черговому засіданні постанову про введення абонплати за газ.

«Сьогодні НКРЕКП намагається прийняти чергове грабіжницьке рішення – ввести абонплату за газ. Це несправедливе рішення: ті, в кого є тільки газова плита, будуть платити більше, аніж зараз. Ми будемо платити за газ навіть тоді, коли ним не користуємося – поїхали на місяць на дачу, а за газ у квартирі змушені будемо заплатити. Ми вимагаємо не приймати цю постанову», – заявив співорганізатор акції Олександр Кухарчук, член ради Всеукраїнської профспілки трудящих.

Організатори також вимагають від НКРЕКП зупинити зростання тарифів в Україні.

«За рік тарифи на комунальні послуги зросли непомірно: гаряча вода і опалення подорожчали вдвічі, електроенергія – більше ніж на половину, водопостачання більше ніж на третину! В Україні енергоємність послуг у три-п'ять разів вище, ніж в європейських країнах. А все тому, що ніхто не займається модернізацією», – заявив Сергій Павленко, голова Федерації незалежних профспілок України.

Нагадаємо, що сьогодні засідання НКРЕКП, на якому розглядається питання запровадження обов’язкової абонентської плати за газ.

Як повідомлялося, НКРЕКП не змогла на сьогоднішньому засіданні ухвалити проект нової методики розрахунку тарифу (абонплати) за послуги облгазів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: