Під стінами посольства РФ пікет: активісти вимагають звільнити Сущенка

Під стінами посольства РФ пікет: активісти вимагають звільнити Сущенка
Акція біля посольства РФ в Україні

Акція-перформанс має назву «Росія поставила на конвеєр розправи над українськими журналістами»

Біля будівлі посольства РФ в Україні триває пікет, організований Центром інформації про права людини та Центром громадянських свобод. Акція-перформанс має назву «Росія поставила на конвеєр розправи над українськими журналістами» і приурочена до Міжнародного дня ООН за припинення безкарності за злочини проти журналістів.

Під стінами посольства зібралися журналісти та правозахисники, які вимагають звільнити з РФ українських журналістів – Миколу Семену та Романа Сущенка, а також закрити сфабриковані кримінальні справи проти інших працівників ЗМІ.

Нагадаємо, 19 квітня 2016 року так званий прокурор Криму Наталя Поклонська заявила про порушення кримінальної справи проти кримського журналіста Миколи Семени за публікацію в ЗМІ «сепаратистської» статті. Під час обшуку у журналіста силовики вилучили два ноутбуки та інші носії інформації. Після допиту його відпустили під підписку про невиїзд. 28 квітня Семену викликали на черговий допит, за підсумками якого кримського журналіста перевели в статус обвинуваченого.

2 жовтня громадський рух «Відкрита Росія» на своєму сайті повідомив, що суд Москви заарештував українця Романа Сущенка за звинуваченням у шпигунстві і що правозахисники випадково зустріли чоловіка у камері карантинного відділення Лефортовської в'язниці.

МЗС України вимагає від Росії негайного звільнення українського журналіста.

27 жовтня Московський міський суд відхилив скаргу на рішення суду про взяття під варту українського журналіста Романа Сущенка, затриманого у РФ за підозрою у шпигунстві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: