Під Торецьком затримано російського розвідника-неонациста з гранатами

Під Торецьком затримано російського розвідника-неонациста з гранатами

Бойовик вступив до незаконних збройних формувань так званої «ДНР» на початку 2015 року

Поліцією спільно з СБУ притягується до кримінальної відповідальності 35-річний громадянин РФ, житель м. Москви, який був затриманий військовослужбовцями ЗСУ поблизу Торецька. Бойовик був у військовій формі зразка Збройних сил РФ та мав із собою дві осколкові гранати. Найманець входив до ворожих ДРГ та брав участь у захопленні Дебальцевого. Про це повідомляє ГУ Нацполіції Донецької області.
«В ході контррозвідувальних заходів правоохоронці з’ясували, що бойовик вступив до незаконних збройних формувань так званої «ДНР» на початку 2015 року. Вирішальну роль зіграла пропаганда, яку транслювали у російських ЗМІ. Залишивши вдома молоду дружину, чоловік поїхав вбивати людей на Донеччину. Встановлено, що чоловік проходив військову службу у Чечні, де був розвідником та, крім того, має за плечима 10 років досвіду роботи у московському карному розшуку, звідки звільнився у званні капітана поліції», - йдеться у повідомленні.
За даними поліції, росіянин причетний до націоналістичних угруповань, є активним учасником футбольного руху «ультрас». Останні роки працював у бюджетному закладі, тож «захищати» «руський мир» у чужу країну його потягнула не стільки ідея, нав’язана режимом, скільки жага до наживи.
Встановлено, що «відпускник» брав участь у бойових діях на території м. Дебальцеве та м. Горлівки Донецької області. Захопивши Дебальцеве, у лютому 2015 року найманець оселився у приватному будинку у центрі міста.
У листопаді 2015 року бойовик був передислокований у Горлівку, воював на передових позиціях у районі Широкої Балки, звідки обстрілював мирних мешканців Торецька та передмість.
8 вересня 2016 року найманець, який перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння, вийшов до позицій ЗСУ та був затриманий військовослужбовцями.
Розпочато кримінальне провадження за ч.5 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» та ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України.
Найманцю загрожує до 15 років позбавлення волі. Тривають слідчо-оперативні дії з документування протиправної діяльності бойовика.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: