Підозрювані у справі податкових схем часів Клименка внесли застав на 37 млн грн

Підозрювані у справі податкових схем часів Клименка внесли застав на 37 млн грн
Олександр Клименко

Під вартою перебувають дев'ять підозрюваних

В рамках розслідування провадження відносно злочинної організації з числа вищого керівництва Міндоходів та зборів часів Олександра Клименка 24 особи затримано, під вартою перебувають дев'ять підозрюваних, 13 внесли заставу на суму понад 37 млн грн та двом обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури.

«Під час досудового розслідування у кримінальному провадженні відносно злочинної організації В. Януковича з числа вищого керівництва Міністерства доходів та зборів часів О. Клименка наразі затримано 24 підозрювані особи, стосовно яких подано клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. З них судом задоволено 13 клопотань з можливістю внесення застави, відмовлено в задоволенні 11 клопотань з обранням запобіжних заходів, не пов’язаних з триманням під вартою, тобто застави та особистого зобов’язання. При цьому розмір застави визначено у сумі від 1 млн грн до 150 млн грн», - йдеться в повідомленні.

Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України подано апеляційні скарги на ухвали суду про відмову у задоволенні клопотань про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, з яких на даний час дві задоволено, та підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Дев'ять апеляційних скарг на даний час перебувають на розгляді суду. Окрім того, апеляційним судом відмовлено у задоволенні скарг сторони захисту та залишено в силі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою стосовно трьох підозрюваних, ще двы скарги взагалі відкликані за ініціативи сторони захисту, інформують у ГПУ.
«Разом з тим, стосовно чотирьох підозрюваних, троє з яких раніше притягувались до кримінальної відповідальності за участь у злочинній організації В. Януковича та один є інвалідом, органом досудового розслідування подавались клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді застави», - повідомляє прес-служба.
«З числа осіб, яким було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави, а також осіб, щодо яких застосовано запобіжний захід у вигляді застави, її внесли 15 підозрюваних на загальну суму 37 млн 137 тис 912 грн. Під вартою перебувають дев'ять підозрюваних», - додають у Генпрокуратурі.
Нагадаємо, колишні керівники обласних управлінь Міністерства доходів та зборів – податкових адміністрацій України підозрюються в тому, що, виконуючи вказівки Януковича та екс-міністра Клименка, організували та забезпечили незаконну діяльність так званих «податкових майданчиків» або «програмних підприємств», які протягом 2011-2014 років стали інструментами незаконного та контрольованого ухилення від сплати податків підприємствами реального сектору економіки на користь керівника та членів злочинної організації, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України (участь в злочинній організації та зловживання службовим становищем). 

Нагадаємо, Олександру Клименку повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст.364 КК України (створення і участь у злочинній організації та зловживання службовим становищем).

Як повідомляв «Главком», МВС і ГПУ відзвітували про «найбільшу антикорупційну операцію»: 454 обшуки у 15 областях, внаслідок якої затримали 25 фігурантів справи.

Згодом стали відомі імена затриманих осіб.

Суди обрали запобіжні заходи для затриманих. Сума застави для них склала 443,988 млн грн.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: