Підпал «Інтера»: справа ведеться за двома статтями

Важливо отримати відео з камер спостереження, які були всередині приміщення

У справі підпалу офісу компанії «Національні інформаційні системи», яка займається виробництвом новин для телеканалу «Інтер», ведеться кримінальне провадження за двома статтями. Про це в ефірі «5 каналу» заявив радник міністра внутрішніх справ України Іван Варченко.
«Ведеться кримінальне провадження за двома статтями – умисне знищення майна, 194 стаття Кримінального кодексу України, і 296 стаття – хуліганство. Зараз слідчі Національної поліції аналізують об'єм фактичної інформації, який є, відповідно відпрацьовують версії, які з'являються внаслідок цієї фактичної інформації», – повідомив він.
Радник міністра внутрішніх справ наголосив на важливості отримання відео з камер спостереження, які були всередині приміщення.
«На жаль, на даний момент сервер вилучено, але пошкоджено цей сервер і ми не маємо можливості прочитати ... Він залитий рідиною. А що це за рідина ... власне мають дати зараз відповідь слідчі експерти. Після того як будуть ці відповіді, ми не виключаємо, а дуже сподіваємося, що технічні фахівці відновлять інформацію, яка була на цих відеокамерах», – зауважив Варченко.

Нагадаємо, 4 вересня у Києві горіла будівля телеканалу «Інтер» за адресою вул. Щусева, 26. Безлад під будівлею «Інтера» починався як мирний мітинг ветеранів АТО. У поліції повідомили, що група осіб, приблизно 20 людей, прийшли до будівлі, встановили туристичні палатки та принесли шини. Згодом шини підпалили та кинули у будівлю, за попередньою інформацією, «коктейль Молотова». В результаті пожежі в будівлі телеканалу «Інтер» є постраждалі, пошкоджена телестудія.

За даними поліції, пікет з підпалом шин та напад на будівлю скоїла група людей – приблизно 20 осіб. Глава МВС Арсен Аваков заявив, що особи, які організували пікет біля телеканалу «Інтер», раніше служили у 30-й бригаді Збройних сил України.

Правоохоронці повідомили, що керівництво «Інтера» відмовлялось надати МВС відео з камер спостереження. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: