Підвищувати залізничні тарифи немає сенсу, доки в «Укрзалізниці» є корупція - «Укрметалургпром»

Підвищувати залізничні тарифи немає сенсу, доки в «Укрзалізниці» є корупція - «Укрметалургпром»

За словами Каленкова, ще на початку року передбачалося, що гроші від попереднього підвищення тарифів буде спрямовано на інвестиції

Доки в ПАТ «Укрзалізниця» (УЗ) зберігаються масштабні обсяги корупції, підвищувати залізничні тарифи на вантажні перевезення немає сенсу. Про це заявив президент Об'єднання підприємств «Укрметалургпром» Олександр Каленков у коментарі UAprom, коментуючи затримання чиновника УЗ на отриманні першої частини хабара, загальний розмір якого мав скласти $300 тис.

«УЗ – це бездонна бочка, коли будь-яке підвищення тарифів проходить без результату. І зараз, приймаючи рішення про підвищення тарифи, знаючи, що більша частина виручених коштів буде вкрадена, це означає викачувати гроші з економіки і перекладати їх в неефективну державну монополію і в кишені корупціонерів», - сказав Каленков.

За його словами, ще на початку року передбачалося, що гроші від попереднього підвищення тарифів будуть спрямовані на інвестиції.

«Зараз на рахунках УЗ знаходиться понад 7 млрд. грн., але вони не використовуються в повній мірі. І якщо відбудеться підвищення з 1 жовтня, то виручені 1-2 млрд. грн. будуть розкрадені, оскільки вони не можуть бути ефективно витрачені в цьому році», - сказав він, додавши, що наступного року підвищення можливе і промисловці готові його обговорювати.

При цьому голова «Укрметалургпрома» назвав затримання СБУ першого заступника начальника департаменту аудиту та контролю УЗ Вахтанга Джакелі при отриманні хабара в $300 тис. (чиновник був затриманий при отриманні частини хабара в $70 тис. - ред.) «типовим випадком».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: