Піонтковський: Росіяни готові відповзти з Донбасу, але Крим вимагають лишити їм

Піонтковський: Росіяни готові відповзти з Донбасу, але Крим вимагають лишити їм
Андрій Піонтковський

У Кремлі прекрасно розуміють: плани провалені і це не сприяє авторитету Путіна всередині політичної еліти, зазначив експерт

Російський політичний діяч, біженець, який виїхав з РФ, Андрій Піонтковський переконує, що Кремль ламає голову, «як злізти з драбини ескалації» у відносинах із Заходом. Про це він сказав в інтерв'ю «Главкому».

Експерт нагадав про кремлівський план «Новоросія», який провалився. «Де зараз «Новоросія», де зараз «русскій мір»? Ці терміни, про які я кажу, наче вже й заборонені до вжитку у російській пропаганді. От ви питаєте, коли Москва здується. Від заявлених планів, які вона хотіла втілити й пішла на різке загострення відносин із Заходом, вона вже значною мірою здулася», - сказав Піонтковський.

За його словами, найближчим часом у Колумбійському університеті відбудеться конференція, на яку приїдуть російські політологи, і таких конференцій зараз десятки.

«Останні два місяці всуціль туди їдуть російські делегації начебто в статусі незалежних експертів, але здебільшого це надіслані Кремлем люди. І їдуть вони для намацування ґрунту для домовленостей із Заходом, вони ламають голову, як злізти з драбини ескалації. Тобто у Кремлі прекрасно розуміють: плани провалені і це не сприяє авторитету Путіна всередині політичної еліти. Маса конфліктних ситуацій, які є в Москві, – це віддзеркалення того, що сталася зовнішньополітична поразка. Надії Москви швидко подолати кризу зросли після обрання нового президента США. Хоча, на мій погляд, зросли необґрунтовано. Вони відверто кажуть, що ми з Донбасу відповзаємо, так чи інакше, але Крим – наш. Мовляв, ми розуміємо, що ви (США і Захід) ніколи з цим не погодитеся, тому готові вести діалог з Україною про кондомініум (спільне володіння і управління однією й тією ж територією). А про країни Балтії ми і не думаємо, це ви все вигадали (про бажання захопити), жодної загрози для них ми не становимо», - сказав Піонтковський.

«Тобто відчуття поразки і прагнення злізти з драбини ескалації є очевидним», - додав він.

Експерт бачить загрозу для України. «Захід, який також не зацікавлений у великій конфронтації з Росією, може спокуситися цією можливістю знайти якусь спільну мову. Зараз триває торгівля про ці умови, і вони можуть бути досить невигідними для України. Наприклад, Україна ніколи не погодиться з анексією Криму. Тобто переможців немає», - сказав Піонтковський.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: