Після нічних голосувань у Раді зареєструвалися 338 нардепів

Після нічних голосувань у Раді зареєструвалися 338 нардепів

Сьогодні передбачене лише ранкове засідання Верховної Ради

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив пленарне засідання.

У сесійній залі зареєструвалися 338 народних депутатів.

Депутати у середу планують розглянути вето президента до закону №2210а, яким передбачається обов’язкове проходження студентами вищих медичних, фармацевтичних навчальних закладів військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу медичної служби.

Окрім того, парламент розгляне ратифікацію Угоди між Україною та Європейським поліцейським офісом про оперативне та стратегічне співробітництво.

Також у першому читанні пропонується розглянути законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання надмірному тиску на суб'єктів господарювання заходів державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення».

Як повідомляв «Главком», 11 липня на вечірньому засіданні Верховна Рада розпочала розгляд подань на зняття недоторканності з п'ятьох народних депутатів. Засідання тривало до 21:00.

Зокрема, Рада відмовилась надати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Дейдея. 

Парламент проголосував за зняття депутатської недоторканності з Олеся Довгого, але відмовився зняти недоторканність із нардепа від Радикальної партії Олега Ляшка Андрія Лозового.

Також Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Максима Полякова, але відмовила ГПУ в затриманні та арешті нардепа.

Депутати підтримали подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Борислава Розенблата, проте на затримання та арешт Розенблата в Ради не вистачило голосів.

У середу, 12 липня, комітет Верховної Ради України з питань регламенту та організації роботи парламенту розгляне подання генерального прокурора на Добкіна.

Добкін впевнений, що Рада зніме з нього недоторканність.

Читайте також статтю: Михайло Добкін: Луценко – дуже мстива людина. Всі, хто перетинався з ним - або сидять, або звільнені, або люстровані, або в бігах

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: