Після обшуків в Держприкордонслужбі затримано чотирьох офіцерів Чопського загону

Після обшуків в Держприкордонслужбі затримано чотирьох офіцерів Чопського загону

У рамках розслідування кримінального провадження Головною військовою прокуратурою проведено обшуки в приміщенні Адміністрації Державної прикордонної служби України та її підрозділах у Західному регіоні

Чотирьом офіцерам Чопського прикордонного загону оголошено підозру в кримінальному провадженні щодо незаконних вирубок лісу.

Про це інформує прес-центр Генпрокуратури у вівторок.

У відомстві відзвітували про проведення обшуків у приміщеннях Державної прикордонної служби, Центру управління службою Чопського прикордонного загону та Західного регіонального управління ДПС України.

Зазначається, що ці слідчі дії за рішенням суду проводилися у рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого військовою прокуратурою Ужгородського гарнізону за фактами співучасті військових службових осіб ДПС у чисельних незаконних рубках 7663 дерев цінних порід (ясень, дуб, бук) у прикордонній зоні України та їх подальшому збуті за кордон, чим спричинено шкоду державі на орієнтовну суму понад 19 млн грн.

У ГПУ наголошують, що під час проведення обшуків робота Центру управління Службою порушена не була.

«У даному провадженні оголошено підозру в недбалому ставленні до військової служби КК України чотирьом офіцерам Чопського прикордонного загону та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави», – зазначено в повідомленні ГПУ.

Більш детальну інформацію обіцяють оголосити на брифінгу генерального прокурора Юрія Луценка 17 серпня.

Нагадаємо, у вівторок в центральному офісі Державної прикордонної служби, Західному регіональному управлінні і Чопському прикордонному загоні проходять обшуки

Помічник голови ДПСУ Олег Слободян у свою чергу сьогодні заявив, що немає ніякої необхідності в проведенні обшуків в офісах Державної прикордонної служби України. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: