Після обстрілу США сирійської авіабази впав рубль

Після обстрілу США сирійської авіабази впав рубль

Курс долару до рубля виріс на 68 копійок

На відкритті торгів Московської біржі курс долару виріс на 68 копійок по відношенню до закриття попередніх торгів і з 29 березня вперше досяг позначки в 57 рублів, передає ТАСС.

За даними торгів, курс євро на біржі збільшився на 79 копійок і досяг 60,8 рублів. При цьому вартість ф'ючерсу на нафту марки Brent з поставкою в червні 2017 року на біржі ICE в Лондоні зросла на 1,3% і досягла 55,55 долара за барель.

Відзначається, що напередодні вперше з початку березня ціни піднімалися вище 56 доларів за баррель.

Як повідомляв «Главком», президент США Дональд Трамп віддав наказ завдати удару по авіабазі в Сирії, з якої, за його словами, було здійснено хімічну атаку в провінції Ідліб. 

59 ракет класу Tomahawk було випущено з американського корабля в Середземному морі.

Удари були спрямовані проти баз сирійських ВПС, закритих ангарів, заправної і логістичної інфраструктури, бункерів зі зброєю, систем ППО і радарів.

«Удар є пропорційною відповіддю на «мерзенні дії Башара Асада». Аеродром у Шайрат, по якому було завдано ударів, використовувався для зберігання хімічної зброї та базування урядових ВПС», – повідомили у Пентагоні, додавши відео запуску ракет.

Повідомлялося, що військові бази в Сирії, де розміщуються російські війська, не потрапили під ракетний удар США.

Президент РФ Володимир Путін вважає, що ракетний удар США по військовій базі в Сирії – спроба відвернути увагу світової спільноти від жертв серед мирного населення в Іраку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: