Після окупації Криму Київський патріархат втратив на півострові 80% парафій

Після окупації Криму Київський патріархат втратив на півострові 80% парафій
Архієпископ Кримський Климент

Під управлінням Архієпископа Сімферопольського і Кримського УПЦ КП Климента залишилось дев'ять храмів

Архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент в інтерв’ю «Главкому» розповів, що минулого року під його управлінням перебувало 11 храмів у Криму. Зараз залишилося дев'ять, разом із храмом в Сімферополі.

«Ми втратили храми в Перевальному, Севастополі, Керчі, Саках, Красноперекопську. Окрім того, ми не можемо звершувати будь-які служби в тих селах, де у нас були зареєстровані парафії, а їх було 52 станом на 1 січня 2014 року. Ці парафії були прив’язані до основної церкви, яка була (в районі), тобто священик від основної церкви міг виїжджати до людей у села. Але зараз ми втратили контроль над цими селами, тому що люди просто бояться, щоб до них український священик приїздив», - пояснив архієпископ Климент.

Про те, чи існує імовірність того, що парафії силою перереєструють, а храми відберуть, Климент відповів так: «Силоміць вони не перереєструють, тому що як такої перереєстрації в Криму вже немає».

Він вважає, що реєстрація повинна бути. Але нині окупований Крим вже не є за російськими законами федеральним округом, усі рішення ухвалюються в Ростові.

«Стан церкви Київського патріархату на теренах Криму критичний. Мене загнали в кут, я поки що не бачу виходу з нього. Все, що від мене залежало, я зробив», - додав кримський священик.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: