Після окупації Криму з Росії втекли чотири мільярдери

Після окупації Криму з Росії втекли чотири мільярдери

Мільярдери прихопили із собою 37 млрд доларів

За три роки після початку окупації Криму Росією з цієї країни за кордон виїхало як мінімум чотири мільярдери з сукупним статком 37 млрд доларів. Про це показав аналіз даних списку Forbes Російською службою BBC.

Першим був Юрій Мільнер, який у 2012 році вийшов з ради директорів заснованої ним Mail.ru Group, щоб зосередитися на інвестиціях в зарубіжні IT-гіганти на кшталт Xiaomi і Facebook. У березні 2014 року Forbes ще вказував Москву в якості місця проживання Мільнера. Станом на 2017-й це вже Лос-Альтос - місто в окрузі Санта-Клара, штат Каліфорнія.

Змінили прописку і засновники Альфа-банку Михайло Фрідман і Олексій Кузьмічов, а також Дмитро Риболовлєв, що позбавився від останніх російських активів в 2014-му.

Проте найближчим часом утікачів може стати ще більше. Американським бізнесменом незабаром може стати Михайло Прохоров. Колишній власник «Норнікеля» і медіахолдингу РБК, чий статок Forbes оцінює майже в 9 млрд доларів, поступово розпродає свої російські активи і купує американські.

Російська служба BBC порахувала, що Росію таким чином разом з бізнесменами покинули близько 37 млрд доларів, що становить 9% від загального статку російських мільярдерів (ці та нижченаведені цифри - з останньої версії щорічного списку Forbes, що вийшла в березні нинішнього року).

Всього в інших країнах живуть росіяни-мільярдери, чиє багатство оцінюється в 56 млрд доларів, при тому що в самій Росії проживають власники станів ще на 331 млрд мільярд доларів. Таким чином, за три роки частка стану «мігрантів» зі списку Forbes зросла з 5% до 14 %.

Нагадаємо, український олігарх Рінат Ахметов увійшов у рейтинг з 500 найбагатших людей світу за версією Bloomberg.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: