Після скандальних заяв Земана Чехія заявила про збереження санкцій проти РФ

Після скандальних заяв Земана Чехія заявила про збереження санкцій проти РФ

Позиція чеського уряду залишається незмінною: санкції залишаються чинними і будуть залишатимуться чинними до виконання Мінських угод

Чехія не змінює своєї позиції щодо санкцій проти Росії і далі стоїть у цьому на спільній позиції з Європейським союзом про необхідність зберігати ці санкції, незважаючи на чергові заяви президента Чехії Мілоша Земана.

Як заявила Радіо Свобода речниця Міністерства закордонних справ Чехії Міхаела Лаґронова, «позиція Міністерства закордонних справ, чеського уряду залишається незмінною: санкції залишаються чинними і будуть залишатимуться чинними до часу, поки не будуть виконані Мінські угоди».

«В ухваленні рішень, у переоцінці санкцій, звичайно, важливою є єдність Європейського союзу. Тобто з нашого боку санкції залишаються чинними, ми будемо це підтримувати, тому що не були виконані Мінські угоди», – додала речниця.

Ідеться про головні пакети санкцій, запроваджені ЄС через агресію Росії на сході України. Окремі, менші санкції, запроваджені через агресію Росії у Криму і окупацію цієї частини території України, як не раз заявляли в Євросоюзі і в Чехії, будуть діяти до деокупації півострова.

При цьому в МЗС Чехії наразі не стали коментувати іншої частини виступу Мілоша Земана, про те, що Київ мав би домовитися з Москвою про «компенсацію» за Крим і що світ мав би змиритися з захопленням Криму Росією.

Нагадаємо, що під час виступу в Страсбурзі 10 жовтня президент Чехії запропонував заплатити Україні та узаконити анексію Криму. Він також заявив, що настав час зняти санкції з РФ.

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко назвала цинічним виступ Земана на сесії ПАРЄ. Вона підкреслила, що Україна «не буде торгувати своїми громадянами, територією, суверенітетом, честю і гідністю». «Це не продається», - заявила Геращенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: