Після вироку КС новим законом неможливо буде повернути люстрацію - нардеп

Після вироку КС новим законом неможливо буде повернути люстрацію - нардеп

«І це стосується не лише закону в цілому, а навіть окремих його положень»

Народний депутат від «Народного фронту» Леонід Ємець стверджує, що якщо Конституційний суд скасує закон «Про очищення влади», то новим законом неможливо буде повернути люстрацію. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.
«І це стосується не лише закону в цілому, а навіть окремих його положень», - зазначив нардеп.
За його словами, про це Конституційний суд висловився однозначно. Ємець навів приклад з останнього скандального рішення про довічні доплати суддям.
«Конституційний Суд України зауважує, що закони, інші правові акти або їхні окремі положення, визнані неконституційними, не можуть бути прийняті в аналогічній редакції, оскільки рішення Конституційного Суду України є «обов'язковими до виконання на території України, остаточними і не можуть бути оскаржені» (частина друга статті 150 Конституції України). Повторне запровадження правового регулювання, яке Конституційний Суд України визнав неконституційним, дає підстави стверджувати про порушення конституційних приписів, згідно з якими закони та нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України й повинні відповідати їй (частина друга статті 8 Основного Закону України)», - зазначив нардеп.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: