Після заколоту у Туреччині затримано або звільнено з роботи 45 тисяч осіб

Після заколоту у Туреччині затримано або звільнено з роботи 45 тисяч осіб

Всього звільнено близько 15 тисяч вчителів і викладачів, півтори тисячі деканів, майже 9 тисяч співробітників міністерства внутрішніх справ, півтори тисячі співробітників міністерства фінансів і близько 250 співробітників офісу прем'єр-міністра

Не менше 45 тисяч осіб були затримані, звільнені або відсторонені від роботи турецькою владою після невдалої спроби військового перевороту. Серед них, крім військових і поліцейських, виявилися вчителі, декани університетів і журналісти, яких турецька влада вважає недостатньо лояльними до президента Реджепа Тайіпа Ердогана.
Всього звільнено близько 15 тисяч вчителів і викладачів, півтори тисячі деканів, майже 9 тисяч співробітників міністерства внутрішніх справ, півтори тисячі співробітників міністерства фінансів і близько 250 співробітників офісу прем'єр-міністра.
Також затримано близько 6 тисяч військовослужбовців, звільнено 9 тисяч поліцейських і відсторонено від роботи 3 тисячі суддів. Влада стверджує, що вони підтримували проповідника Фетхуллу Ґюлена, якого в Анкарі вважають можливим організатором заколоту.
Сам Ґюлен, який проживає в США, категорично заперечує свою причетність до цих подій. Проте турецька влада вимагає його екстрадиції на батьківщину і називає його лідером «терористичної організації».
Нагадаємо, озброєний заколот у Туреччині почався в ніч на 16 липня. Військові захопили державний телеканал і оголосили, що беруть на себе управління країною. Офіційна влада Туреччини заявила, що не сумнівається в провалі перевороту. До ранку владі вдалося відновити контроль над країною. В ході зіткнень загинули, за останніми даними, понад 240 людей, ще близько півтори тисячі отримали поранення.
Джерело: ВВС

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: