«Південмаш» спростував зв'язки з КНДР щодо ракетних двигунів

«Південмаш» спростував зв'язки з КНДР щодо ракетних двигунів

Фото: УНІАН

«Південмаш» спростував інформацію про продаж ракетних двигунів КНДР

У держпідприємстві наголосили, що ніколи раніше не мали та не мають зараз жодного стосунку до північнокорейських ракетних програмам космічного або оборонного характеру

Держпідприємство «Південний машинобудівний завод» спростувало інформацію видання The New York Times про нібито наявність у КНДР українських ракетних комплектуючих

Про це йдеться в заяві на сайті «Південмашу».

«У зв'язку з публікацією The New York Times від 14 серпня «North Korea's Missile Success Is Linked to Ukrainian Plant, Investigators Say», яку масово тиражують українські ЗМІ, «Південмаш» заявляє наступне. Факти, викладені в публікації, не відповідають дійсності. Припущення авторів публікації і процитованого ними «експерта» щодо можливого зв'язку України з прогресом КНДР у розвитку ракетних технологій не мають відношення до реальності», - йдеться в заяві.

У держпідприємстві наголосили, що ніколи раніше не мали та не мають зараз жодного стосунку до північнокорейських ракетних програм космічного або оборонного характеру.

«Ракети та ракетні комплекси військового призначення в роки незалежності «Південмашем» не випускалися та не випускаються. Єдиний серійний двигун, що останніми роками постачається на експорт (РД-843 до Італії для європейської ракети-носія «Вега»), призначений для запуску та роботи в умовах відкритого космосу і за своїми характеристиками не придатний для використання в балістичних ракетах військового призначення», - додають представники «Південмашу».

Держпідприємство зазначає, що дотримується вимог режиму контролю за ракетними технологіями, учасником якого Україна є з 1998 року. Статтю The New York Times «Південмаш» називає провокаційною та «заснованою на некомпетентній «експертній» думці».

Нагадаємо, The New York Times оприлюднила статтю, в якій ідеться, що двигуни для міжконтинентальних ракет Північної Кореї були виготовлені в Україні, а КНДР придбала їх на чорному ринку.

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Україна не постачала ракетні двигуни Північній Кореї.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: