Північна Корея відкинула санкції Радбезу ООН

Північна Корея відкинула санкції Радбезу ООН
Рада безпеки ООН одностайно прийняла нові санкції проти КНДР 

В Північній Кореї пригрозили США відповідними заходами

Північна Корея засудила нову резолюцію Ради Безпеки ООН. Про це повідомляє Yonhap.

«Майбутні відповідні заходи КНДР змусять США страждати від найбільшою болю, який вони відчували коли-небудь в історії», - заявив посол Північної Кореї в Женеві Хен Тей Сун.

Раніше посол Північної Кореї в Женеві «найрішучішим чином» засудив і категорично відкинув «незаконну резолюцію Ради Безпеки ООН».

Рада безпеки ООН одностайно прийняла нові санкції проти КНДР у понеділок після шостого і найбільш потужного ядерного випробування Північної Кореї 3 вересня.

Санкції передбачають заморожування північнокорейського імпорту сирої нафти на поточних рівнях в 4 млн. барелів на рік і обмеження на імпорт нафтопродуктів на суму 2 млн. барелів на рік, що становить приблизно половину поточного рівня.

Наголошується, що США наполягали на повному ембарго на поставки нафти, але Китай і Росія, два з п'яти членів ради з вето, відмовилися від такого кроку. Резолюція також містить заборону на експорт північнокорейських текстильних виробів, який є основним джерелом доходу для КНДР, а також обмеження на використання північнокорейських робітників за кордоном. Крім цього, резолюція забороняє північнокорейський імпорт зрідженого природного газу та конденсатів. 

Як повідомляв «Главком», напередодні Північна Корея попередила США, що в разі прийняття нових санкцій Радбезом ООН Вашингтон «заплатить належну ціну і зіткнеться з величезним болем і стражданням за всю свою історію», якщо продовжить наполягати на посиленні режиму санкції відносно КНДР.

Нагадаємо, США запропонували 11 вересня скликати засідання Ради Безпеки ООН для голосування по підготованому Вашингтоном проекту резолюції з розширеними санкціями проти Північної Кореї.

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент США Дональд Трамп погодилися, що Рада безпеки ООН має ухвалити нові більш жорсткі санкції щодо КНДР у зв'язку з випробуванням Пхеньяном водневої бомби.

Як повідомляв «Главком», Україна в Радбезі ООН закликає дослідити, які держави допомагають ядерній програмі КНДР.

Раніше стало відомо про чергове, вже шосте ядерне випробування, яке здійснила КНДР. Влада Північної Кореї заявила, що підірвана бомба була водневою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: