Платоспроможні банки в першому півріччі скоротили збиток майже в п’ять разів

Платоспроможні банки в першому півріччі скоротили збиток майже в п’ять разів
За підсумками першого кварталу прибуток банків становив 4,1 млрд грн

З 90 платоспроможних банків 70 за підсумками першого півріччя були прибутковими

Платоспроможні банки України за перше півріччя 2017 року одержали 1,85 млрд грн збитку після оподаткування, що майже в п’ять разів менше від збитку за підсумками січня-червня 2016 року.

Про це повідомляється на сайті Національного банку України.

Регулятор нагадав, що за підсумками першого кварталу 2017 року прибуток становив 4,1 млрд грн. Згідно з повідомленням, головною причиною погіршення фінансового результату стало істотне зростання в другому кварталі 2017 року відрахувань банками до резервів - до 12,5 млрд грн, переважну частку яких сформували два банки - «ПриватБанк» і «Промінвестбанк».

Регулятор зазначив, що збитки «Приватбанку» і «Промінвестбанку» призвели до негативного фінансового результату групи державних банків і банків з іноземним капіталом відповідно.

Так, за підсумками першого півріччя сукупний збиток державних банків становив майже 1,8 млрд грн, банків з іноземним капіталом - 1,1 млрд грн. Серед позитивних тенденцій першого півріччя 2017 року порівняно з аналогічним періодом минулого року Нацбанк відзначив зростання чистого комісійного доходу (на 34%) і чистого процентного доходу (на 3,5%).

Зростання чистого процентного доходу сталося за рахунок швидшого скорочення процентних витрат порівняно з процентними доходами за операціями банків з фізичними особами.

За даними НБУ, з 90 платоспроможних станом на 1 липня 2017 року банків 70 за підсумками першого півріччя були прибутковими і отримали чистий прибуток в розмірі 8,22 млрд грн, 20 банків - збитковими із сукупним чистим збитком у 10,07 млрд грн.

Нагадаємо, Нацбанк спростив умови покупки єврооблігацій для банків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: