Плівки Онищенка: Довгий підтвердив зустріч із нардепом-утікачем

Плівки Онищенка: Довгий підтвердив зустріч із нардепом-утікачем
Олесь Довгий і Олександр Онищенко

Довгий розповів свою історію спілкування з Онищенком в Італії та Лондоні

Народний депутат Олесь Довгий підтвердив факт зустрічей зі своїм колегою, парламентарієм Олександром Онищенком в Генуї і в Лондоні, і заявив, що на цих зустрічах рекомендував йому і його родині співпрацювати зі слідством, компенсувавши нанесені бюджету України втрати.

«Онищенко - член депутатської групи «Воля народу», секретарем якої я є. У нас з ним було звичайне стандартне спілкування колег по парламенту, хоча, як відомо, він нечасто бував на пленарних засіданнях. Історія, в розвиток якої відбулася ця розмова, почалася напередодні голосування за зняття з Олександра Онищенка недоторканності. Під час засідання нашої депутатської групи ми вирішили набрати його, щоб дізнатися його позицію. Онищенко попросив не голосувати, так як вважає звинувачення безпідставними. Його прохання чули всі: ми спілкувалися з ним по гучному зв'язку, щоб ми могли прийняти спільне рішення з цього питання. На той момент, щоб зберегти групу, був важливий кожен депутат», - розповів Довгий в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

За словами парламентарія, перша його зустріч з Онищенком відбулася в Італії. «Я з родиною був на екскурсії в Генуї, він вийшов на зв'язок і попросив про зустріч... Він говорив багато різного, але точно пам'ятаю, що мене зачепило за живе, так це те, що обвинуваченою по його справах виявилася його мати. І постраждати, сісти в тюрму може саме вона, 73-річна жінка! він просив допомоги і поради, питав, на яку підтримку групи він може розраховувати. Я взяв час подумати, чи буду я цим займатися, і чим можу допомогти», - пояснив Довгий .

Другий раз колеги по депутатській групі зустрілися в Лондоні. «Я повернувся в Україну і провів консультації з юристами. Вони дали правову оцінку ситуації і свої рекомендації. Онищенко кілька разів дзвонив і питав: «Ну, що? », «Ну, коли?». Коли правову позицію сформували, я на його прохання полетів в Лондон, щоб пояснити пропозиції юристів. Вони рекомендують матері Онищенка послатися на вік і в цьому ключі почати співпрацю зі слідством... В цілому все, що я сказав, зводиться до простої тези «поверни гроші в бюджет і спи спокійно», - розповів Довгий.

Нардеп підкреслив, що в ході зустрічей він представляв депутатську групу «Воля народу», про що говорив і самому Онищенку.

При цьому Довгий не став підтверджувати справжність оприлюднених в ЗМІ записів нібито переговорів депутатів. «Запис я не слухав, і слухати не збираюся, оскільки прекрасно пам'ятаю цю розмову, її передісторію та обставини», - сказав він.

Нагадаємо, у вівторок, 6 грудня, у ЗМІ з'явився запис, зроблений нардепом Олександром Онищенком з нібито депутатом Олесем Довгим, який, за твердженням Онищенка, приїхав з ним домовлятися.

Як повідомлялося, Онищенко, який раніше заявляв про передачу «компромату на Порошенка» спочатку американським, а потім і російським спецслужбам, має в своєму розпорядженні чотири кейси записів з матеріалами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: