«Плівки Онищенка»: Мін’юст США відмовив нардепу-втікачу в зустрічі

«Плівки Онищенка»: Мін’юст США відмовив нардепу-втікачу в зустрічі
Нардеп-втікач Олександр Онищенко

Департамент юстиції США відступив від своїх правил і оголосив про це публічно

Міністерство юстиції США заявило, що не збирається проводити зустрічі з українським нардепом-втікачем Олександром Онищенком.

Про це інформує «Інтерфакс-Україна» із посиланням на повідомлення Мін'юсту США.

«У звичайних умовах Департамент юстиції США і правоохоронні органи США готові зустрітися з людьми, які стверджують, що мають докази щодо порушень законів США. Але сам факт такої зустрічі не є показником того, що такі порушення мали місце, або що інформація людини вважається точною. Хоча Департамент юстиції зазвичай не коментує таких зустрічей, в світлі рішення Онищенка публічно говорити на цю тему, ми можемо заявити, що Департамент юстиції США не має жодних планів щодо подальших зустрічей з паном Онищенком», - йдеться в документі, що є в розпоряджені агентства.

Нагадаємо, Онищенко втік з України на початку серпня 2016 року. 8 серпня він був оголошений у національний розшук.

Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування», в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. В СБУ також заявили про початок досудового слідства щодо Онищенка за ознаками державної зради.

На початку грудня Онищенко звинуватив Адміністрацію президента України Петра Порошенка в «скупці» голосів в парламенті через нього і декількох інших депутатів.

За інформацією ЗМІ, протягом року Онищенко записував свої бесіди з Порошенком на ручний годинник з диктофоном. Депутат повідомив, що передав цей компромат американським спецслужбам 29 листопада.

Заступник генерального прокурора України - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що Національне антикорупційне бюро (НАБУ) внесло до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЕРДР) відомості щодо Онищенка за статтею про одержання хабара. Детективи вже звернулися до Онищенка з проханням надати всі записи для розслідування цієї справи. Поки, за словами Холодницького,  заяви нардепа виглядають голослівними, без жодних підтверджень. Керівник НАБУ Артем Ситник також заявляв, що допускає допит Онищенка через відеозв'язок.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: