Плотницького і Захарченка можуть евакуювати до Росії - російський дисидент

Плотницького і Захарченка можуть евакуювати до Росії - російський дисидент
Захарченко і Плотницький

У Москви є тверде бажання – вийти з Донбасу, зберігаючи обличчя, вважає Піонтковський

Російський політичний діяч, біженець, який виїхав з РФ, Андрій Піонтковський переконаний, що Москва хоче вийти з Донбасу. Про це він сказав в інтерв'ю «Главкому».

За його словами, Росія хоч і не повністю контролює своїх бойовиків на Донбасі, але «будь-які проблеми прибираються».

«Не одного ж Моторолу пристрелили, Привид, Мозговий ще були», - зазначив Піонтковський.

При цьому він вважає, що Москва не прибиратиме ватажків «ДНР» і «ЛНР» Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького. «Їх радше вивезуть до Росії, - прогнозує Піонтковський. - У Москви є тверде бажання – вийти з Донбасу, зберігаючи обличчя».

«У таких авторитарних країнах (як Росія) зовнішньополітична поразка веде не до повстання мас, а до змови еліт. І ось ця змова у різних напрямках спостерігається, триває», - зазначив він.

Втім Піонтковський не виключає, що може бути спроба Москви взяти Маріуполь, пробити коридор до Криму. «Безумство можливе. Особливо будуть небезпечними ці два місяці до інавгурації нового президента США. Путін міркує так, що в Америці зараз узагалі нікого немає. Обама вже не може реагувати, а Трамп ще не при владі. Зокрема, у Сирії Путін цим вже користується, кілька днів тому РФ почала масштабну операцію, яка триватиме два місяці. Не виключаю, що може щось подібне бути й тут, хоч це і малоймовірно», - сказав експерт. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: