По 17 тис. грн штрафу. Суд визнав винними Єрмака, Трофімова, Ляшка у порушенні правил карантину

По 17 тис. грн штрафу. Суд визнав винними Єрмака, Трофімова, Ляшка у порушенні правил карантину

Високопосадовці мають 10 днів, аби подати апеляції до Хмельницького апеляційного суду

Хмельницький міськрайонний суд визнав винними голову Офісу президента Андрія Єрмака, першого заступника голови Офісу президента Сергія Трофімова і головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка у порушенні правил карантину (ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення) і признначив штраф 17 тис. грн кожному.

Про це «Главкому» підтвердили у пресслужбі суду.

Крім цього, штраф 17 тис. грн отримав й власник кафе «Лямур», в якому пили каву високопосадовці.

Окремо у судових постановах зазначено, що Єрмак, Трофімов і Ляшко мають 10 днів з дня винесення рішень, аби подати апеляції до Хмельницького апеляційного суду.

Як повідомляв «Главком», Хмельницький міськрайонний суд визнав винними голову Хмельницької ОДА Дмитра Габінета і міського голову Хмельницького Олександра Симчишина у порушенні правил карантину і оштрафував на 17 тис. грн кожного.

Також сьогодні суддя Хмельницького  міськрайонного суду Андрій Місінкевич зупинив адімінстративне провадження  за статтею 44-3 КУпАП (порушення правил карантину) щодо президента Володимира Зеленського та прийняв рішення звернутися до голови Верховного Суду з проханням скликати пленум суддів Верховного суду для розгляду питання щодо зверення до Конституційного суду за офіційним тлумаченням ч.1 ст. 105 Конституції, згідно з якою Президент України користується правом недоторканності на час виконання повноважень.

Як відомо, за порушення карантину ст. 44-3 Кодексу про адміністративні правопорушення («Порушення правил щодо карантину людей») передбачається штраф від 17 тис. грн до 34 тис. грн для громадян і 34-170 тис. грн - для посадових осіб.

Нагадаємо, що 3 червня пресслужба президента виклала фото, на якому Володимир Зеленський разом із главою свого офісу Андрієм Єрмаком і головним санітарним лікарем України Віктором Ляшком п'ють каву в кафе. Хоча, згідно з графіком виходу з карантину, до 5 червня кафе й ресторани можуть працювати тільки на винос.

10 червня Національна поліція повідомила, що склала адміністративні протоколи на власника кав'ярні, а також на відвідувачів - Зеленського, Ляшка, керівника Офісу президента Андрія Єрмака, його першого заступника Сергія Трофімова, голову Хмельницької обласної державної адміністрації Дмитра Габінета і мера Хмельницького Олександра Сімчишина.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: