По три капустини в одні руки. Як російська пропаганда перестаралась із «голодною Європою»

По три капустини в одні руки. Як російська пропаганда перестаралась із «голодною Європою»

Frankfurter Allgemeine: Новина кремлівського ТБ про Європу, якій нема що їсти через російські санкції, викликала гомеричний регіт у російському сегменті інтернету

По російському державному ТБ розповідають про те, що в європейських магазинах нібито почався дефіцит овочів, і англійці, норвежці та датчани не можуть знайти на полицях супермаркетів ні цукіні, ні броколі, ні баклажанів. А якщо вони і є, то за астрономічними цінами, пише німецька газета Frankfurter Allgemeine.

«Камера переможно показує порожні полиці, а ведуча – блондинка з «Першого каналу», який любить повідомляти про хаос у сусідніх країнах, зґвалтування російської дівчинки Лізи в Берліні або ж розп'ятого українськими націоналістами трирічного хлопчика, – розповідає, що «запаси, які залишилися, підпадають під суворі квоти, внаслідок чого кожному покупцеві нібито видається не більше трьох упаковок салату або трьох капустин», – пише видання.

У статті йдеться - ця новина, що нагадує російській публіці про часи пізнього СРСР, має частку правди: ряд торгових мереж у Великобританії насправді заявив про дефіцит броколі і огірків і попросив клієнтів кілька обмежити кількість покупок. Причиною цього послужила холодна зима в країнах-виробниках цих овочів - Іспанії та Італії, через що і стався різкий ріст цін. Однак ця новина російського ТБ, «викликала гомеричний регіт в російському сегменті інтернету: одні користувачі назвали її «черговим шедевром від авторів трилера про розп'ятого хлопчика», інші жартома написали, що «Європа знищується, і Росія повинна стати її останньою надією та віддати частину свого врожаю картоплі європейцям!».

«У самій же Росії влада знищує продукти харчування, які потрапляють до країни контрабандою або реекспортом через Білорусь, незважаючи на ембарго, яке стало відповіддю на західні санкції в зв'язку з російським вторгненням в Україну. Через ембарго в Росії зросли ціни на продукти, а їхня якість впала. Вітчизняні біопродукти стають дедалі недоступнішими для збіднілого населення. У зв'язку з цим останнім часом усе частіше висуваються вимоги не знищувати, а роздавати конфісковані продукти харчування нужденним», - нагадує видання.
У статті також ідеться, що днями депутат від партії «Справедлива Росія» Антон Бєляков укотре висунув відповідний законопроект на голосування, але депутати відхилили його.

«Навряд чи від цих слуг народу слід було очікувати, що вони будуть пропагувати вітчизняний сир з пальмової олії і при цьому роздавати моцарелу і пармезан бідним. Швидше вони поширюватимуть вишукану казку про те, що Європа теж голодує», – підсумовує видання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: