Розправа на камеру. За справу бійки між неповнолітніми взялась поліція

Розправа на камеру. За справу бійки між неповнолітніми взялась поліція
Поліцейські опитали 17-річну дівчину, яка нанесла удари 13-річній знайомій
Фото: Нацполіція

Потерпіла з заявою до поліції не звернулась

Поліцейські Білоцерківщини встановлюють обставини бійки між неповнолітніми дівчатами у місцевій лісосмузі. Про це повідомляє пресслужба Головного управління Нацполіції в Київській області.

Про бійку між підлітками поліція дізналась під час моніторингу інтернет-ресурсів. Подію зареєстрували у відповідних обліках та розпочали перевірку.

Встановлено, що 17-річна дівчина нанесла удари 13-річній знайомій. За попередніми даними, причиною такої поведінки дівчат став виниклий напередодні конфлікт.

На даний час потерпіла з заявою до поліції не звернулась. Поліцейські опитали старшу дівчину, яка пояснила свій вчинок образою молодшої в бік її батьків. Дівчина жалкує про такий вчинок і зрозуміла, що вчинила неправильно вже згодом.

Поліція звертається до батьків та осіб, які їх замінюють: «Недостатня увага до виховання дітей призводить до подібних наслідків, тому вкотре закликаємо, приділяйте дітям час, цікавтесь їхнім дозвіллям та роз'яснюйте загальноприйняті правила поведінки».

Нагадаємо, у місті Біла Церква Київської області дві дівчини побили 13-річну знайому, розправу дівчата зняли на відео.

Як повідомлялося, в Україні проблема булінгу стала помітнішою. За два роки в суді розглянуто близько 600 справ. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

В українських школах часто фіксують випадки булінгу. В одній із територіальних громад Житомирського району підліток заради розваги булив на навчальних веб-платформах учителів, попередньо зламавши їх акаунти.

У Черкасах батьки учнів звинуватили вчительку молодших класів у булінгу. Дітей начебто обзивають, батьків шантажують. На Херсонщині школярі труїли 13-річну однокласницю, розсилаючи її інтимні фото.

Штраф у розмірі 850 гривень отримала матір школяра, який вчиняв булінг (цькування) щодо вчителя української мови та літератури.

На Сумщині вчитель креслення силою виштовхав ученицю з класу. Відео потрапило в соцмережі.

Київський молодіжний центр запускає спеціальний проєкт із протидії булінгу. Як зазначають ініціатори, проєкт розроблений для педагогів, батьків, психологів, а також учнів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: