Погода на понеділок: на заході буде +18 градусів, а на півдні +38

Погода на понеділок: на заході буде +18 градусів, а на півдні +38
Похолодання принесе зливи, грози, можливі шквали та град

Свій прогноз про синоптичну ситуацію на завтра зробила синоптик Наталка Діденко

Відчутне похолодання прийде завтра, 7 серпня, в Україну, але торкнеться лише частини її території, хоч і значної. Свій прогноз про синоптичну ситуацію на завтра зробила синоптик Наталка Діденко.

За її словами, загалом похолодання торкнеться західних та північних областей. На заході переважно завтра очікується +18+24, на півночі +22+28 градусів. На заході, навколо Карпат, може бути навіть +15+18 градусів.

У центральних областях +26+32, у Дніпропетровській до +32+35 градусів ще.

Спека та люта спека ще залишаються у південній частині та в східних областях, +32+38 градусів.

«Похолодання влітку просто так не приходить. Зливи, грози, можливі шквали та град. Все це вже найближчої ночі почнеться на заході, півночі України. Також завтра зливи з грозами очікуються у Вінницькій, Кіровоградській, місцями у Черкаській та Одеській областях. Одесити, вам і так нелегко, але дощ зіб’є височезні градуси лише короткочасно, спека ще домінуватиме, буде у понеділок важко дихати особливо. Порадьте вашим старшим родичам чи знайомим завтра спокійно пересидіти вдома і не ходити далеко по місту», - зазначає синоптик.

Східні області - Харків, Донецьк, Луганськ, більшість півдня, Миколаїв, Запоріжжя, Херсон, Крим, а також Дніпропетровщина та Полтавщина - залишаться без дощу в понеділок.

«У Києві синоптична ситуація кардинально міняється: 7-го серпня - дощі, грози. І нарешті - увага! - у столиці похолодання у понеділок до +23+25 градусів. Як це не смішно, але може ввечері навіть бути прохолодно», - попередила Діденко.

8 серпня буде ще свіжа погода, 9 серпня просто комфортне тепло, а з 10 серпня знову повертається спека, твердить синоптик. За її словами, у південній частині України поки що послаблення спеки не видно, хіба що аж після 15 серпня. На сході хіба Харківщина зменшить спекотні оберти 8 серпня, додає вона.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: