Покаранням Росії за допінг має бути «тотальна заборона», вважають у США

Покаранням Росії за допінг має бути «тотальна заборона», вважають у США

У США не бачать іншого покарання для Росії окрім «тотальної заборони»

У США вимагають заборони участі збірної Росії в Олімпіаді

Керівник антидопінгового агентства США Травіс Тайгерт стривожений ознаками того, що Міжнародний олімпійський комітет і Всесвітнє антидопінгове агентство можуть допустити Росію до наступної зимової Олімпіади в Південній Кореї. Тайгерт заявив, що «має сенс дати дозвіл на участь окремим російським спортсменам, якщо вони доведуть, що не вживали стероїдів, але в цілому не може бути місця на Олімпіаді країні, яка, по суті, звела в звичайну практику вживання заборонених препаратів».

«Будь-який захід, м'якший, ніж тотальна заборона, буде означати, що ми дозволяємо сильним світу цього безкарно переступати закон», - заявив Тайгерт.

Антидопінгові агентства сімнадцяти країн вимагають усунути Росію від зимових Олімпійських ігор 2018 року. Участь в ній росіян «ставить під удар чистих спортсменів і майбутнє олімпійського руху», йдеться в спільній заяві. Його підписали, зокрема, керівники Національних організацій по боротьбі з допінгом (NADO) Великобританії, Сполучених Штатів і Канади.

Борці з допінгом підкреслили, що розслідування порушень на Олімпіаді 2014 року в Сочі до сих пір не завершено, а Росія не виконує обіцянки про чистоту спорту. Автори звернення закликали Міжнародний олімпійський комітет покарати Росію за допінговий скандал. Раніше МОК обіцяв до кінця року завершити розслідування порушень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: