Поки депутати не повернуться з відпусток, затримати Чауса неможливо, - Луценко

Поки депутати не повернуться з відпусток, затримати Чауса неможливо, - Луценко
Фото 112.ua

Поки що ніхто депутатів на позачергове засідання Раду не скликав

Генпрокурор Юрій Луценко визнав, що дозвіл на арешт судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса може дати лише Верховна Рада, яка наразі перебуває на канікулах. Про це він заявив під час брифінгу.

«Так, безумовно, суддя є недоторканним до відповідного рішення Верховної Ради. Як буде діяти Верховна Рада ви маєте спитати у керівництва або депутатів … Іншої процедури немає», – сказав він.

У свою чергу лідер фракції «Народного фронту» Максим Бурбак заявив «Українській правді», що поки що ніхто депутатів на позачергове засідання Раду не скликав. «Поки що нам такі повідомлення (про позачергову сесію) не надходили», – сказав він.

Напередодні НАБУ і САП викрили Миколу Чауса в отриманні 150 тисяч доларів хабара й вилучили речові докази. При цьому правоохоронці не змогли затримати суддю Чауса через його суддівський імунітет. Суддя Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус вів кримінальні справи проти учасників Євромайдану, а також бізнесмена Юрія Іванющенка та екс-глави партії «Укроп» Геннадія Корбана. Як повідомив керівник САП Назар Холодницький,  На місці затримання судді Дніпровського районного суду міста Києва Миколи Чауса під час передачі хабара вилучено речовий доказ - банку з грошима.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: