Покращення від Гройсмана. Прем'єр обіцяє, що це «лише початок»

Покращення від Гройсмана. Прем'єр обіцяє, що це «лише початок»
Володимир Гройсман

Прем'єр не виключає, що показник зростання соціальних стандартів у 2017 році буде переглянуто за результатами виконання бюджету

Підвищуючи мінімальні пенсію та заробітну плату в Україні, уряд робить перші кроки у підвищенні соціальних стандартів громадян. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, відкриваючи сьогоднішнє засідання Кабміну.

«Я хочу, щоб у кожному селі, селищі і місті української держави зараз почули: це тільки початок. Все найгірше вже минуло», – наголосив він.

Прем'єр зауважив, що з 1 грудня 2016 року в Україні підвищуються соціальні стандарти – мінімальна пенсія в Україні зросте на 10%. Це друге зростання цього року: 1 травня мінімальну пенсію було підвищено на 5%, наступного року – буде підвищено на 10%.

При цьому Гройсман не виключив, що показник зростання соціальних стандартів наступного року буде переглянуто за результатами виконання бюджету. Наступного року, за його словами, уряд передбачає зростання економіки на 3%. Крім того, з 1 січня 2017 року, за його словами, мінімальна заробітна плата зросте удвічі. Також зросте питома вага заробітної плати в структурі українського продукту або послуги, зауважив Гройсман. «Цей крок дасть можливість нам і пожвавити внутрішній попит у країні, і позитивно вплинути на розвиток національної економіки», – сказав він.

Глава уряду також додав, що у 2017 році заплановано збільшення заробітної плати вчителів на 30% та лікарів – на 20%. «Сукупно зростання відбувається. Звісно, ми хочемо його пришвидшувати, але це пов'язано з розвитком національної економіки», – наголосив прем'єр-міністр.

Як раніше повідомлялось, Гройсман оголосив вихід України з переддефолтного стану.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: