Поліція Москви пояснила причину затримання українського журналіста

Поліція Москви пояснила причину затримання українського журналіста
 Роман Цимбалюк

Претензій до Романа Цимбалюка та оператора поліція не заявляла

 Поліція Москви пояснила затримання українського журналіста Романа Цимбалюка та оператора телеканалу «1+1» Микиту Бородіна тим, що хотіла з'ясувати персони затриманих.

Про це у коментарі «Уніан» повідомив начальник управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич.

«Поліція пояснила, що затримала Романа Цимбалюка і його оператора через необхідність з'ясувати обставини і персони тих, кого вона затримала. Претензій до Романа Цимбалюка та оператора поліція не заявляла», - сказав Кирилич.

Він розповів, що у відділі поліції Цимбалюка та Бородіна відвідав український консул Геннадій Брескаленко.

«З Романом ще був принаймні донедавна, мені телефонував наш консул Брескаленко, і він дав сигнал, що не було якоїсь мотивації, якогось пояснення. Послались на те, що виникла необхідність з'ясувати обставини і персони тих, кого вони затримали, а по суті претензій до Романа і до оператора не було висунуто», - зазначив Кирилич.

Нагадаємо, у вівторок у Москві російські правоохоронці затримали спецкореспондента УНІАН Романа Цимбалюка. Російські силовики забрали у Цимбалюка його документи. Також поліція затримала телеоператора «1+1» Микиту Бородіна.

У відділку поліції Роман Цимбалюк написав відмову від дачі будь-яких пояснень.

Речниця Міністерства закордонних справ України Мар’яна Беца назвала затримання Цимбалюка «провокацією РФ».

Через три години усіх затриманих відпустили.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: