Поліція піймала на Донбасі двох небезпечних бойовиків

Бойовикам загрожує до 8 років позбавлення волі

Українські правоохоронці затримали в Донецькій області двох бойовиків «ДНР».

Про це йдеться в повідомленні прес-служби поліції регіону.

Один із них, 35-річний житель Лиманського району, який у 2014 році жив у Донецьку, вступив до лав бандформування, коли йшли запеклі бої за Слов’янськ. Саме туди вербувальники відразу направили новобранця.

Чоловікові дали позивний «Тан» і поставили його охороняти казарму, де жили 100 бойовиків. Терористи зайняли школу на околиці Слов’янська, розташувавшись прямо в середині приватного сектору. Неподалік знаходився їх блокпост. Вже через тиждень бойовик разом зі своїми командирами на прізвисько «Мародер» і «Тор» втік в окупований Донецьк.

Пізніше чоловік втік від своїх кураторів на підконтрольну Україні територію. Він потайки приїхав у село в Лиманському районі, де жили його батьки, і переховувався під виглядом мирного жителя.

Схожа доля і у 31-річного жителя Маріуполя. У квітні 2014 року він брав участь у мітингах, охороняв захоплені адміністративні будівлі і чергував на блокпостах, полюючи на «шпигунів Держдепу» і «бандерівців». Після визволення Маріуполя чоловік жив далі в українському місті. Але поліцейські викрили його, зібравши ряд доказів.

За цими фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України («Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань»). Бойовикам загрожує до 8 років позбавлення волі. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: