Поліція розкрила замах на миколаївського депутата

Поліція розкрила замах на миколаївського депутата

Подробиці справи наразі складають таємницю слідства

Миколаївська поліція розкрила справу про замах на життя депутата міської ради Дмитра Жвавого від Опоблоку та його родини, проте подробиці не розголошують.

Про розкриття справи повідомили у відділі комунікації ГУ Національної поліції України в Миколаївській області.

«Правоохоронцями в ході слідства було встановлено, що пристрій, знайдений в автомобілі Жвавого, не ніс загрози вибуху. Більше того, коли в ході слідчо-оперативних дій був встановлений та опитаний підозрюваний, виявилось, що справа носить побутовий характер. Підозрюваний - з кола близьких людей Жвавого. Він розкаявся у вчинених діях. Наразі повністю знято питання про причетність справи до депутатської, громадської та будь-якої іншої публічної діяльності депутата. Його життю та життю його родини нічого не загрожує», - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці також зазначили, що подробиці справи наразі складають таємницю слідства.

У неділю, 17 вересня, депутат Жвавий зустрівся із представниками засобів масової інформації, щоб повідомити про те, що справа про замах на нього дійшла свого завершення.

«Те, що сталося зі мною, всі, і я в тому числі, намагалися пов'язати з політичним тиском. Сьогодні я заявляю, що ситуація ніяк не пов'язана ні з політичним тиском, ні з обшуками. Це мої особисті справи. Я дякую за оперативну роботу по розкриттю справи начальнику ГУ Нацполіції Миколаївської області Юрію Морозу та співробітникам Заводського відділу поліції Миколаєва», - сказав Жвавий на брифінгу.

Він також звернувся до колег з депутатського корпусу, інших політиків, які поквапились із гучними заявами та заполітизували справу, більше не торкатися цього питання. Поліція підтримала звернення і просить поставити крапку у цій справі.

Нагадаємо, вранці 30 серпня у Миколаєві намагалися підірвати автомобіль депутата міськради від Опоблоку Дмитра Жвавого. Пристрій, схожий на вибухівку, було закладено в автомобілі, де мала їхати його родина, проте він не вибухнув. Було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.15, ч.1 ст.115 КК України «Замах на вбивство».

Це сталося на наступний день після того, як у Миколаєві було проведено кілька десятків обшуків на підприємствах, організаціях та вдома у низки депутатів міської ради від Опоблоку, а також у підприємця Михайла Титова (відомого в Миколаєві кримінального авторитета на прізьвисько «Мультик») та низки інших.

Депутат Жвавий та його колеги відразу ж розповсюдили заяву про те, що це ніщо інше, як тиск на опозицію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: