Поліція силою розганяє пікет шахтарів

Поліція силою розганяє пікет шахтарів

Поліцейські і бійці Нацгвардії розганяють мирний пікет гірників залізорудного комбінату «Євраз Суха балка»

Сьогодні, 21 вересня об 11 годині силовики почали розганяти мирний мітинг шахтарів, які прибули з Кривого Рогу на акцію протесту проти свавілля Державної служби геології та надр України.

На даний момент нацгвардійці зносять встановлені шахтарями намети, демонтують звукове обладнання, беруть в кільце мітингувальників. Фізичних сутичок між сторонами поки немає, проте ситуація загострюється з кожною хвилиною.

У відповідь на дії поліцейських шахтарі скандують: «Ганьаба!», «Ви не поліція, а поліцаї!», «Поліція з народом!».

За словами голови первинної організації професійної спілки металургів і гірників України Віктора Счасливого, у шахтарів є всі дозвільні документи на проведення мирної акції протесту.

«Подібні дії правоохоронців обурливі. Ми законослухняні громадяни України, які отримали всі дозволи на проведення мирного мітингу. Ми не блокуємо роботу Держгеонадр, і це не несе ніякої загрози співробітникам відомства. Ми лише вимагаємо від перших осіб Держгеонадр вийти до людей і пояснити, чому ось уже кілька місяців нам не видають державні ліцензії на видобуток руди, тим самим підводячи комбінат «Суха Балка» до межі з зупинкою виробничої діяльності. Такі дії в цивілізованій, демократичній, європейській країні, якою вважає себе Україна немислимі!»- заявив Счасливий.

Конфлікт між підприємством і Держгеонадрами почався більше року тому. У серпні 2016 року закінчився термін ліцензій ПрАТ «Євраз Суха Балка» на видобуток руди. Компанія звернулася відповідно до закону в Держгеонадра. Однак, протягом 60 днів, відведених для переоформлення документів, відомство нічого не зробило.

29 липня 2016 року Дніпропетровська окружний адміністративний суд зобов'язав Держгеонадра продовжити і видати ліцензії. У відповідь державна служба розв'язала судову війну. У березні 2017 року, Вищий адміністративний суд підтвердив рішення суду першої інстанції, яке Держгеонадра не виконало досі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: