Поліція відкрила кримінальну справу за фактом масових кібератак

Поліція відкрила кримінальну справу за фактом масових кібератак

Наразі кіберполіція працює над тим, щоб не допустити розповсюдження цього шкідливого програмного забезпечення та ліквідувати його наслідки

За фактом масових кібератак відкрито справу за статтею «втручання в роботу комп'ютерів і комп'ютерних мереж» . Про це повідомив речник Нацполіції України Ярослав Тракало.

«Наразі вже розпочато кримінальне провадження за ст. 361 ККУ (втручання в роботу електронно-обчислювальних приладів або комп’ютерних мереж)… Вони (працівники, - ред.) працюють над тим, щоб не допустити розповсюдження цього шкідливого програмного забезпечення та ліквідувати його наслідки», - зазначили  в поліції.

Також Тракало зазначив, що наразі створена спільна робоча група з представників Нацполіції, СБУ та інших профільних відомств, взяті зразки такого шкідливого програмного забезпечення, які будуть вивчені фахівцями, після чого буде надана фазова оцінка.  Поліція докладає усіх зусиль, щоб відреагувати на всі звернення, що надходять.

На питання про те, якою є кількість людей, які виїжджають для роботи, Ярослав Тракало відповів: «Це і Київ і регіональні представництва департаменту кіберполіції. Я думаю, сьогодні на вечір, на завтрашній ранок у нас будуть принаймні якісь проміжні результати, які ми зможемо повідомити».

«Усі ці версії і, зокрема, те, що озвучив Антон Геращенко, я думаю, будуть перевірені фахівцями кіберполіції», - додали в поліції.

Також Тракало спростував інформацію про те, що комп’ютери кібербезпеки вражені.

В Україні сьогодні, 27 червня, невідомий вірус вразив мережі цілого ряду великих компаній, у тому числі великих державних.

Атака почалася практично одночасно близько 11:30. Вірус розповсюджується дуже швидко. Проявляється у відмові роботи комп'ютерів на платформі Windows. Перевантажується і зашифровується.

Раніше стало відомо, що комп’ютерний вірус атакував українські банки та Київенерго.

У Києві не можна скористатися картками для проїзду в метро.

Згодом у Службі безпеки України пояснили, що масові хакерські атаки на низку великих українських компанії могли бути організовані з території РФ.

Детальніше читайте у матеріалі: «У мережі з'явилася інструкція, як видалити Petya-вірус»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: