Поліція відкрила справу за броварську мапу без Криму

Поліція відкрила справу за броварську мапу без Криму

Наразі поліція опитує всіх, хто встановлював цей банер, а також – хто його замовляв і погоджував

Поліція Київщини розпочала кримінальне провадження за статтею «посягання на територіальну цілісність і недоторканність України» за фактом розміщення перед Броварської міськрадою карти, на якій немає Криму та частини Донбасу. Про це повідомив керівник прес-служби ГУ НП у Київській області Микола Жукович.

Жукович розповів, що до поліції надійшла інформація про те, що перед міськрадою вивішена карта-банер, на якій немає частини окупованої території України.

«Виїхала слідчо-оперативна група. Банер ми зняли. Буде він далі використовуватися як речовий доказ у кримінальному провадженні, яке ми вже відкрили. Це стаття 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) ККУ», - сказав він.

Керівник прес-служби зазначив, що наразі поліція опитує всіх, хто встановлював цей банер, а також – хто його замовляв і погоджував.

«Керівник відділу культури надала інформацію, що вона погоджувала зовсім інший банер. Ці розбіжності ми будемо з’ясовувати», - сказав він.

«Але думаємо, що все-таки це була якась провокація», - уточнив Жукович.

Також він розповів, що поки що підозр нікому не повідомлялося.

Нагадаємо, очільницю відділу культури Броварської міськради Інна Савченко звільнили з посади після інциденту з розміщенням на сцені перед будівлею міськради карти України без Криму та окупованих районів Луганської і Донецької областей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: