Поліція затримала бойовика, який атакував Донецький аеропорт

Поліція затримала бойовика, який атакував Донецький аеропорт
Поліція схопила бойовика «ДНР»

Затриманому може загрожувати до 15 років позбавлення волі

У Донецькій області затримали бойовика, який проходив навчання у Росії та брав участь у атаках на Донецький аеропорт, повідомили в облуправлінні Нацполіції.

«20-річний чоловік приєднався до бойовиків у квітні 2014 року, одразу після того, як вийшов з тюрми у Горлівці, де відбував покарання за пограбування. Спочатку хлопця, який отримав прізвисько «Муравей», направили до Ростова у РФ для проходження курсу молодого бійця», - повідомили у поліції.

До України він повертався у складі колони бронетехніки з БМП та «Уралів». За словами затриманого, серед понад 100 осіб «особового складу» тільки близько 30 були українцями, інші – мешканці РФ.

«Керівництво» направило новобранця до Донецького аеропорту, де його рота була повністю розбита – живими залишилося тільки шестеро. Після – знову навчання у Ростові, цього разу вже на розвідника-диверсанта та участь у боях на підступах до Дебальцевого. Там його група знову була розбита, а сам «Муравей» отримав поранення у живіт», - повідомили у Нацполіції.

Після лікування бойовик взяв відпустку, але назад до «побратимів» не повернувся. 22-річний чоловік переїхав до с.Верхньоторецьке, де вирішив розпочати нове життя. «Під час перетину лінії розмежування він і був затриманий оперативниками. Серед речей поліцейські знайшли військовий квиток «ДНР», відомості про лікування у медичних закладах після поранення та ін. Згідно зі ст. 260 КК  (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) затриманому може загрожувати до 15 років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні НП.

pm359image001

Ще один прихильник терористів був затриманий оперативниками главку в Авдіївці. 27-річний чоловік брав участь у захопленні райвідділу в Авдіївці в 2014 році, потім охороняв цю будівлю у складі НЗФ «ДНР» «Руська православна армія». Після цього здійснював контрольно-пропускний режим на блокпостах міста.

Разом з бойовиками відступив до Донецька, але вирішив повернутися додому до Авдіївки після того, як йому перестали платити гроші.

У поліції також зазначили, що минулого тижня 4 бойовика, які були членами «ДНР», отримали повідомлення про підозру за свої протиправні діяння. «Усі вони приєдналися до терористів, аби заробити – хтось був безробітний, а хтось тільки-но вийшов з місць позбавлення волі», - повідомили у НП.

Як повідомлялось, за день бойовики 23 рази обстріляли позиції українських військ на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: