Поліція затримала у Харкові банду, що грабувала і катувала людей

Поліція затримала у Харкові банду, що грабувала і катувала людей
Голова Нацполіції Сергій Князєв

Князєв також розповів про один із випадків, у причетності до якого підозрюють затриманих бандитів

У Харкові затримано банду з шести осіб, які грабували і катували людей у різних регіонах України.

Про це повідомив на Facebook голова Національної поліції Сергій Князєв.

«Харків: поліцейські знешкодили банду, яка грабувала та катувала людей... До складу банди входило шестеро чоловіків, які причетні до скоєння особливо тяжких злочинів не тільки в Харківській області, а в інших регіонах України. Розробка цієї банди тривала майже півроку, і сьогодні їх затримали», - написав він.

Князєв також розповів про один із випадків, у причетності до якого підозрюють затриманих. За його словами, на Різдво троє із членів банди у масках зі зброєю вдерлися до помешкання однієї з родин Харкова. На очах 10-річної дівчинки вони катували її батьків, принижували й саму дитину, після цього заволоділи усіма цінностями та зникли.

Водночас у відділ комунікації поліції Харківської області повідомили, що затриману сьогодні в Харкові банду з шести осіб, які грабували та катували людей, очолював 42-річний рецидивіст, уродженець Донеччини, раніше засуджений за вбивство працівників міліції.

«Ватажком банди був відомий в кримінальному середовищі 42-річний уродженець Донецької області. У 1996 році зловмисник опинився за гратами за вбивство двох працівників міліції. Через 15 років бандит вийшов на свободу та знову почав займатися кримінальним промислом. Таким чином протягом кількох років він створив злочинну групу, учасники якої займалися розбоями», - йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування проводиться за ч.4 ст.187 (розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна. Зловмисники також відпрацьовуються на причетність до скоєння аналогічних злочинів по всій країні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: