Політолог передрікає розкол «Опоблоку»

Політолог передрікає розкол «Опоблоку»

Обрання двох співголів – це тимчасовий компроміс

Усередині «Опозиційного блоку» може відбутися розкол. Таку думку в коментарі «Главкому» висловив політолог Володимир Фесенко.

За його словами, усередині цієї політсили є дві групи, між якими існує загроза виникнення конфлікту. «Якщо між ними відбудуться якісь суперечності з приводу стратегічного курсу чи фінансування партії, це може призвести до розколу. Поки що вдалося зберегти баланс шляхом компромісного рішення: обрання двох співголів – Юрія Бойка та Бориса Колеснікова», - зазначив політолог.

Він також нагадав, що група, від якої головою обраний Бойко, представляє інтереси Дмитра Фірташа та Юрія Льовочкіна, а група, яку, умовно кажучи, представляє Колесніков – інтереси Рената Ахмєтова.

Утім, він не пов’язує нещодавнє рішення народного депутата Вадима Рабиновича про вихід з «Опозиційного блоку» дуалізмом усередині політсили. Фесенко вважає рішення Рабиновича про вихід із лав «Опоблоку» індивідуальним та не передрікає масових виходів із фракції.

«Ходили чутки, що Рабинович хоче створити власну політичну силу. Можливо, його не вдовольняло те місце, яке він займав в «Опозиційному блоці», а можливо, він просто захотів створити власний проект», - зазначив політолог.

Нагадаємо, 13 травня народний депутат Вадим Рабинович заявив про намір залишити «Опозиційний блок». Тоді він зазначив: причиною рішення стало те, що «Опоблок» не проявляє себе справжньою опозицією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: