Політолог пояснив, чому Тимошенко не збирає людей на вуличні протести

Політолог пояснив, чому Тимошенко не збирає людей на вуличні протести

Люди зараз перебувають у стані глибокої депресії і відсутності віри в краще, вважає експерт

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко не оголошує «тарифних бунтів», а робить ставку на судову тяганину в цьому питанні, тому що зараз людей важко вивести на якісь протести. Таку думку висловив у коментарі «Главкому» політтехнолог Андрій Золотарьов.

«Очевидно, у Тимошенко є аналітика, яка показує, що люди зараз перебувають у стані глибокої депресії і відсутності віри в краще», – припускає він. - А в цьому стані людину важко вивести на якісь бунти».

«Хоча завжди можуть вилетіти «чорні лебеді», коли ця депресія зміниться на жорстку соціальну агресію, і при цьому танцювати на Майдані вже ніхто не буде», - додав Золотарьов.

Як відомо, Тимошенко не обійшла тему комунальних тарифів і почала атаку на уряд ще навесні. Вона ультимативно давала тиждень для зниження цін на житлово-комунальні послуги і подавала до суду на Кабмін та НКРЕ за перевищення службових повноважень. Лідерка «Батьківщини» вважає, що нові ціни, які встановила влада, необґрунтовані, і має власні розрахунки, за якими вони мають бути набагато меншими. Наприкінці минулої парламентської сесії «Батьківщина» навіть оголосила безстрокове блокування трибуни з вимогою поставити на голосування чотири законопроекти, «спрямовані на боротьбу з тарифним геноцидом». Хоча те блокування було радше бутафорським, але факт, що «Юля – проти тарифів», у багатьох засів у голові і восени очікували подальшого розкачування нею цієї теми.
Але Тимошенко трибуну більше не блокувала, «тарифних бунтів» не оголошувала, хоча в інформсередовище методично вкидались чутки, що вона планує масові акції на початок жовтня і вже нібито закуплено півтисячі палаток.

Але в «Батьківщині» наголошують, що пішли не вуличним, а судовим шляхом розгляду цього питання. Так, 7 жовтня було чергове засідання розгляду справи проти НКРЕ.

Більше читайте в матеріалі «Главкома» «Тарифний Майдан» та його акціонери»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: