Політолог пояснив, навіщо куму Путіна Рабінович

Політолог пояснив, навіщо куму Путіна Рабінович

В Росії ведеться суперництво за український фактор між певними групами впливу, зазначив Кость Бондаренко

Політолог Кость Бондаренко, близький до Опоблоку заявив в коментарі «Главкому», що про альянс кума президента Росії Віктора Медведчука і нардепа Вадима Рабіновича почали говорити ще на початку цього року.

«Про альянс Медведчука та Рабіновича почали говорити ще на початку цього року. Щоправда, Рабінович шукає й інших союзників – не здивуюсь, якщо він їх знайде і поза межами України. Медведчук хотів розширити свою присутність і вплив в Опоблоці наприкінці минулого року, але позиція Ріната Ахметова та інших не дала йому можливість це зробити. Тому Медведчук хотів би заручитись підтримкою політичної сили, яка мала б якісь перспективи. Він може дати додаткові ресурси і забезпечити проекту зв’язки поза межами України, а Рабінович бере на себе зобов’язання забезпечити рейтинг», - розповів Бондаренко.

Коментуючи незадоволені заяви «сурковського» політолога про поведінку Опоблоку, Кость Бондаренко дорікає, що в Росії не дуже розуміють українських реалій.

«Владислав Юрійович – надзвичайно розумна та технологічна людина, але він не може зрозуміти, що українські політики, навіть за всієї критики влади, будуть насамперед українськими. У них тут інтереси, і вони не будуть російськими політиками в Україні. Чим швидше російські ідеологи це зрозуміють, тим краще буде для них», - зазначив він.

Бондаренко нагадує, що Сурков та його оточення неодноразово висловлювали гнівні тиради на адресу Опоблоку й окремих його представників.

«В Росії теж ведеться суперництво за український фактор між певними групами впливу. І Сурков намагається продемонструвати, що є найбільш ефективним менеджером з українського питання», - резюмував політолог.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: