Політолог розповів, чим Новинський заважає Порошенку

Політолог розповів, чим Новинський заважає Порошенку
Главком

Водночас, Кость Бондаренко не виключає, що Новинського переслідують на політичному та релігійному грунті

Низка скандалів, пов'язаних з одіозним бізнесменом Вадимом Новинським - насамперед, «розбірки» через гроші та старі образи, переконаний  близький до Опоблоку політолог Кость Бондаренко.

Про це він розповів у коментарі Главкому.

«По-перше, Костянтин Григоришин програв Новинському суд і має сплатити понад 300 мільйонів доларів. Платити не хочеться, а у Григоришина широка клієнтела з депутатів та журналістів, він близький до Порошенка і використовує всі засоби тиску на Новинського, щоб той відмовився від цього боргу», - нагадав він.

Крім того, політолог нагадав, що свого часу Новинський перейшов дорогу у бізнесі самому Петрові Порошенку. «Свого часу Новинський виграв тендери на суднобудівні заводи, власне, у Порошенка, а той не любить пробачати старі образи. Не хочу Петра Олексійовича ні в чому звинувачувати, але була така закономірність: щойно він ставав спершу секретарем РНБО, потім президентом, одразу ж у Новинського починалися проблеми із суднобудівними підприємствами», - зазначив політолог.

Водночас, Бондаренко не виключає тиску на «православного» олігарха на політичном ута релігійному грунті. «Новинський є одним з чотирьох лідерів Опозиційного блоку, тож через нього намагаються чинити тиск на цю силу», - зазначає він.

Окремо наголошує Бондаренко на релігійній складовій. На думку політолога, Новинський може (не більше не менше) стояти на шляху мрії президента про створення єдиної помісної церкви. «Він активно підтримує УПЦ і дуже близький до Онуфрія, а нападки на Новинського активізувалися після «хресної ходи», – нагадує Бондаренко. – В оточенні Порошенка є люди, які настійливо нашіптують йому на вуха, що серед негараздів на інших напрямках він може увійти в історію як людина, яка створить єдину помісну церкву. В ролі ієрарха, який міг би об’єднати українські церкви, зараз висувають одіозного Олександра Драбинка, у якого дуже тісні зв’язки з Порошенком і Деркачем (Андрій Деркач – народний депутат 3–8 скликань. – «Главком»). І в цьому контексті треба усунути Новинського як одного з активних стовпів УПЦ», - вважає Бондаренко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: