Політолог: Справа Кернеса може добратись до Авакова

Політолог: Справа Кернеса може добратись до Авакова
Фото з відкритих джерел

Правоохоронці дотримуються «симетрії», щоб громадська думка «була дезорієнтована і не критикувала прокуратуру за однобоке заполітизоване правосуддя» - Карасьов

Політолог Вадим Карасьов перерахував у коментарі «Главкому» кілька версій щодо цілі проведення обшуків 15 вересня вдома у Геннадія Кернеса та у Харківській міськраді.

Зокрема, на його думку, правоохоронці дотримуються «симетрії» задля створення видимості об'єктивності, і наступним фігурантом антикорупційних розслідувань може стати давній опонент Кернеса, чинний голова МВС Арсен Аваков.

«Тут простежується певна симетрія: вчора Генпрокуратура наїхала на Авакова – сьогодні треба на Кернеса, вчора на комбата – сьогодні на сепаратиста, сьогодні на Ліхоліта (комбат «Айдара» – «Главком») – завтра на Єфремова (екс-голова фракції Партії регіонів – «Главком»). Щоб громадська думка була дезорієнтована і не критикувала прокуратуру за однобоке заполітизоване правосуддя», - зазначив політолог.

Як вважає Карасьов, не виключено найближчим часом оприлюднення розслідування проти Авакова, «оскільки там збирається весь масив махінацій по харківській землі за 2000 роки, коли губернатором був Аваков, мером – Добкін, а секретарем міськради – Кернес». «Тобто можна зараз відкривати кримінальне провадження щодо Кернеса, а потім слідство може реанімувати виділення гектарів землі Дергачівською РДА Авакову (НАБУ підозрює колишнє керівництво Дергачівської РДА в незаконному відчуженні земельної ділянки площею 18,15 га в інтересах АТ «Інвестор» сім’ї Авакова – «Главком»). Наші правоохоронні органи діють за кон’юнктурою, а не слідують якійсь стратегічній лінії», - вважає Карасьов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: