Політтехнологу «Інтера» Шувалову заборонили в'їзд в Україну на п'ять років

Політтехнологу «Інтера» Шувалову заборонили в'їзд в Україну на п'ять років
Ігор Шувалов

За словами Геращенка, Шувалов причетний до спроб зриву євроінтеграційних реформ в Україні

Російському політтехнологу Ігорю Шувалову заборонили в'їзд в Україну строком на п'ять років.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат Антон Геращенко.

«Сьогодні російського пропагандиста, фактичного керівника інформаційної служби телеканала «Інтер», шефа відомої провокаторки Марії Столярової Ігоря Шувалова було видворено українськими прикордонниками за межі України із забороною в'їзду строком на п'ять років», – зазначив він.

Як вказує Геращенко, за оперативними даними, «антиукраїнська діяльність Шувалова використовувалася спецслужбами Російської Федерації в активних заходах впливу з висвітлення спеціально підготовлених та резонансних відомостей через засоби масової інформації, зокрема з висвітлення у ЗМІ репортажів щодо звинувачення керівництва нашої країни у воєнному захопленні влади у 2014 році та спланованої акції «Небесна сотня».

Також, за словами Геращенка, Шувалов причетний до акції зі зриву євроінтеграційних та сучасних реформ в Україні та бере активну участь у проекті просування Росії як єдиного нащадка «країни-переможця фашизму у Великій Вітчизняній війні».

Понад те, Геращенко запевняє, що вперше СБУ «під тиском Александра Турчинова і Арсена Авакова» видворила Шувалова з України 28 березня 2014 року.

«Але внаслідок зустрічного тиску співвласників телеканала «Інтер» на тодішнього голову СБУ Валентина Наливайченко це рішення було скасовано, і Шувалов ще три роки продовжував виконувати завдання російської пропаганди, фактично керуючи інформаційним блоком «Інтера», – написав Геращенко. 

У вересніі минулого року повідомлялося, що у Служби безпеки України поки що немає підстав для видворення з України російського політтехнолога Ігоря Шувалова, який відповідає за інформаційну політику телеканала «Інтер».

Тоді в СБУ зазначили, що служба «збирає всю наявну інформацію» стосовно працівників «Інтера», які можуть становити загрозу державній безпеці України.

«Що стосується Шувалова та інших працівників «Інтера», які є громадянами РФ, то ми збираємо інформацію як з відкритих джерел, так і через свої специфічні канали, і потім даємо оцінку. Звичайно, я це можу підтвердити, що ми даємо оцінку про порушення українського законодавства», – додав керівник апарату СБУ Олександр Ткачук.

Влітку 2016 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що ідеолога інформаційної політики «Інтера», громадянина Росії Шувалова має бути вислано співробітниками СБУ з країни. Глава МВС зазначив, що є достатня кількість фактів і доказів антидержавної позиції телеканала і закликав СБУ відреагувати на них.

Нагадаємо, у лютому 2016 року СБУ видворила з України та заборонило в’їзд на п’ять років самій Марії Столяровій. Причиною стало те, що 21 лютого в програмі «Подробности недели» на каналі «Інтер» вона вимовила фразу з використанням нецензурної лексики. Інцидент стався під час прямого ефіру, коли журналістка Олена Зоріна спілкувалася з родичами загиблих на Євромайдані 18–21 лютого 2014 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: