Польща виставить Росії штраф за неякісний газ

Польща виставить Росії штраф за неякісний газ

У польській нафтогазовій компанії PGNiG повідомили, що Росія не вказала причин падіння якості транспортованого газу

Польща накладе на Росію штраф за постачання неякісного газу, який Варшава припинила брати для власних потреб з Ямальського газопроводу з 21 червня, передає ZN.UA.

Зазначається, що Польща збирається накласти на російський «Газпром» штраф, згідно з умовами контракту, за постачання низькоякісного газу.

У польській нафтогазовій компанії PGNiG також повідомили, що Росія не повідомила причин падіння якості транспортованого газу.

Крім того, у компанії відзначили, що російський газ з Ямальського газопроводу транспортується без перешкод в Європу і надходить на ринки ЄС.

Як відомо, сьогодні у Польщі відновили прийом російського газу.

У середу польський газовий оператор Gaz-System повідомив, що Польща призупинила відбір в свою газотранспортну систему російського газу з трубопроводу «Ямал-Європа». Він пояснив це тим, що газ не відповідає якісним параметрам, зазначеним в інструкції з руху та експлуатації газотранспортної системи (IRiESP). Gaz-System припинив прийом газу 21 червня о 6:00.

«Газпром» з середини четверга почав подавати газ контрактної якості в газотранспортну систему Польщі, говорив журналістам представник «Газпром експорту».

Читайте також статтю: Енергоекономія. Уряду це не вигідно?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: